Do you know your Showstoppers from your soggy bottoms?

Posted

Do you know your Showstoppers from your soggy bottoms?

Ok so we are into week four of The Great British Bake Off and what a week it is, desserts! I am totally addicted to Bake Off and my family know to leave me well alone on a Wednesday evening as for one hour the TV is mine, I sit with a box of biscuits and a cup of tea and indulge myself in baking heaven!

If like me you are literally counting down the hours until tonight’s feast of panicked bakers, perfectly timed innuendoes and wonderful meringue based creations then I have created a fun little quiz to help you pass the time.

1)      What year did Bake Off begin?

a) 2009

b) 2010

c) 2011

2)      What is the running order of the baking challenges?

a) Technical, showstopper, signature

b) Signature, technical, showstopper

c) Showstopper, signature, technical

3)      Who is the youngest contestant to have appeared on the show?

a) John Whaite

b) Ruby Tandoh

c) Martha Collison

4)      Who stole Howard Middleton’s custard in series four?

a) Christine Wallace

b) Deborah Manger

c) Kimberley Wilson

5)      Who were the two bakers involved in the bingate scandal?

a) Iain Watters and Diana Beard

b) Chetna Makan and Iain Watters

c) Luis Troyano and Diana Beard

6)      Which baker has been named star baker the most times?

a) Holly Bell (2011)

b) John Whaite (2012)

c) Richard Burr (2014)

7)      How many times was Richard Burr named Star Baker?

a) 4

b) 5

c) 6

8)      What is withheld during the technical challenge?

a) Parts of the instructions

b) Some of the ingredients

c) Some equipment

9)      Which series had an all-male final?

a) Series 3

b) Series 4

c) Series 1

10)   Who hosts spin-off show An Extra Slice?

a) Jo Brand

b) Victoria Wood

c) Miranda Hart

Answers: 1) b 2) b 3) c 4) b 5) a 6) c 7) b 8) a 9) a 10) a 

Sarah